Michigan State WR Cody White bryter freshman rekord

Michigan State WR Cody White bryter freshman rekord

Även om White inte var den högst rankade spelaren i klassen var bred mottagare en ‘ställning för nöd’ för Spartans. Den tidigare tre stjärnprognosen från Walled Lake Western High School levereras under Viktminskning Tabletter sin första säsong.

White satte en programrekord för mottagande av varv av en sann freshman med 490 på 35 mottagningar, som var den näst största fångsten för en sann freshman, att gå med fyra touchdowns. Det kom efter att han hade tre fångster för 41 meter och två touchdowns i torsdagens 42 17 Holiday Bowl seger mot Washington State i San Diego.

Även om White inte visste innan spelet var nära att ställa in en programrekord, förväntade han sig att ha en betydande inverkan som en sann freshman.

‘Jag tror att jag alltid alltid ställt en högstång för mig själv och vet vad jag kan,’ säger han, ‘och bara ser att den kommer att framföras är en bra känsla.’

Förväntningar ramped upp för resurgent Michigan State rubrik till 2018 säsong

Vit, 6 fot 3 och 206 pund, har en stark bakgrund och kunskap om spelet. Hans fader, Sheldon White, tillbringade sex årstider i NFL som en defensiv rygg, 19 år som arbetar på frontkontoret för Detroit Lions och är nu Michigan States verkställande direktör för spelar personal och rekrytering.

Efter att ha odlat observatörer tränar och tävlar på elitnivå, hade White en relativt lugn start på sin freshman-säsong med fem mottagningar för 50 meter och noll touchdowns i de första sex matcherna men stängde året med 30 fångster för 440 meter och fyra touchdowns i de sista sju utflykterna. Han hade en breakout prestanda med sex fångster för 99 meter i en seger mot Indiana den 21 oktober och tog sedan över en startroll de sista sex matcherna. I sin första start avslutade White med nio mottagningar för 165 meter ett program rekord för en freshman och två touchdowns i en trippel övertid förlust vid Northwestern och tjänade Big Ten Co Freshman of the Week honors.

‘Jag tror att alla alltid är på en annan tidtabell, antar jag, som de mognar som spelare inom programmet,’ sa Dantonio om White i slutet av oktober. ‘Han är en snabb lärare, han har färdighetssätt. Han har gjort 50 50 fångster, det är vad han verkligen gjort. Han har gjort fångar med killar som hänger på honom och stora lekar. När du ser det, tenderar du att ge killar fler möjligheter. ‘

Emotional Mark Dantonio uppskattar återupplivningstid

White avslutade säsongen tredje på laget i mottagningar och varv och tog också över som startpunktsgenomgång. Han var en av 13 sanna freshmen som spelade den här säsongen, vilket är en rekord under Dantonio s 11 årstider. White hjälpte också gnista nr 16 Michigan State (10 3, 7 2 Big Ten) på brott i Holiday Bowl för att locka en resurgent säsong.

Med Washington State som ledde 3 0 halvvägs genom andra kvartalet, förhöjde han sig för en 16-yard grip vid sidelinjen som drev Michigan State i den röda zonen och bröt programmets nyhetslista för mottagande av varv. (Den föregående posten var 453 meter på 33 fångar förra säsongen av Donnie Corley, som sparkades av laget och står inför brottsliga sexuella övergreppskostnader.) Med spartanerna som står inför tredje och 9 tre spelar senare, fortsätter White att hålla sin väg levande med quarterback Brian Lewerke som flyttar sig rätt till vänster ut ur fickan och höll i en 15 yard touchdown fånga på baksidan av slutet zonen.

‘Jag mår så att vi fick oss att gå, verkligen’, sade White om den första av fem raka touchown-enheterna för Spartans. ‘Jag stannade precis hos Brian, Brian var utryckt Gå Ner I Vikt På En Vecka ur fickan och vi gjorde bara ögonkontakt och han hittade mig bara. Bara spänningen från laget och momentet efter det var bra för laget.’

Brian Lewerke caps breakout sophomore säsong med rekord inställning skål prestanda

42 poängen Michigan State scorade i Holiday Bowl var en säsong hög och följde en 40 poäng utflykt på Rutgers. Offensivt stängde spartanerna året på en hög anteckning och kommer tillbaka varje startare men centrum Brian Allen.

‘Just momentet går in i nästa år, med vetskap om att vi fortfarande måste göra lite arbete men att veta vad vi kan klara av att lägga upp 42 Går Man Ner I Vikt poäng är vad vi kan göra, säger White.’ Jag mår bra sak för oss. ‘

Michigan State kommer tillbaka alla sina mottagare nästa år efter att ha leds av junior Felton Davis (55 mottagningar för 776 meter och nio touchdowns) och redshirt sophomore Darrell Stewart Jr. (50 fångar för 501 meter och två touchdowns). White, som inte var förvånad över sin färskmanproduktion, vill följa upp en imponerande debut med ett stort år senare.

‘Fortsätt bara, jag skulle säga,’ sade White. ‘Se till att jag fortsätter arbeta, fortsätt arbeta med mina hantverk och saker av den typen.’ Bara blir bättre för nästa säsong. ‘