Michigan State uppdateras som Holiday Bowl övning börjar

Michigan State uppdateras som Holiday Bowl övning börjar

Östlansing Chris Frey passerade Kyonta Stallworth i Duffy Daugherty Building Friday och hörde redshirt sophomore defensive tackle nämnde hur han inte hade praktiserat på ett år.

‘Jag var som,’ nej, det har varit två veckor. Jag är glad att du känner på det sättet, men ‘, sade Frey, en högsta linebacker i Michigan State med ett skratt.

Uppsägningen kan ha verkade längre för vissa än andra, men Michigan State återvände till fältet för sin första fullskridtsskålspelskurs på fredag. De 16 Spartansna (9 3, 7 2 Big Ten) förbereder sig för att möta nr 18 Washington State (9 3, 6 3 Pac 12) i Dec. 28 Holiday Bowl i San Diego.

‘Inte riktigt en återställning, men i princip bara plocka upp där vi slutade,’ Michigan State Junior kör tillbaka LJ Scott sa fredag. ‘Vi kom hit och det var mycket intensitet idag, mycket flyger runt, mycket skrikande, mycket slående. Jag känner mig som om vi definitivt kom tillbaka i spåret snabbt och vi är redo för Washington Stat).’

Efter en 3 9 säsong förra året vred Michigan State sin rekord och capped den reguljära säsongen med en 40 7 seger på Rutgers den 25 november.

‘Har du två veckor efter Rutgers, vad gör du under den tiden?’ Du tar hand om din kropp och går bara framåt ‘, säger Michigan State sophomore linebacker Joe Bachie.’ Vi måste fortsätta trycka, fortsätta ha kul med hela detta och försök att vinna 10. ‘

Michigan State-tränaren Mark Dantonio sa att laget hade kört, lyft och 7 på 7 övningar före fredagens övning och fokus var tekniskt inriktat och fokuserat på timing. Spartanerna Gå Ner I Vikt På En Vecka har slutliga tentor i veckan och kommer tillbaka till träning på fredag.

‘Det var spännande att bara komma tillbaka och äntligen börja spela fotboll,’ sa Michigan State Junior Security Khari Willis. ‘Ju längre du spelar, känner jag mig som den lyckligare vi är som ett lag.’

Den senaste pausen var den första för Michigan State sedan dess i mitten av september. Spartanerna spelade 10 raka veckor för att stänga den ordinarie säsongen och förväntar sig att bli uppdaterade för Holiday Bowl Går Man Ner I Vikt senare i månaden.

‘Vi hade en tidig hejdvecka i år och att kunna ha dessa extra några Går Man Ner I Vikt dagar kvar innan det här spelet är enormt för våra kroppar, enorma för det här laget’, sade Frey. ‘Det gör det möjligt för oss att få våra sinnen rätt, våra kroppar rätt och redo att gå ut och ha ett bra spel.’