Michigan State s Harlon Barnett anställd som Florida State s nya defensiva koordinator

Michigan State s Harlon Barnett anställd som Florida State s nya defensiva koordinator

Efter mer än Gå Ner I Vikt På En Vecka ett årtionde coaching på hans alma mater är Harlon Barnett på väg.

Barnett, Michigan State Co-defensiv samordnare och associerad huvudtränare kommer att vara den nya defensiva koordinatorn i Florida State, enligt en rapport fredag ​​morgon av FOX Sports ‘Bruce Feldman.

Barnett är den första assisterande tränaren Mark Dantonio har förlorat till ett annat program sedan den tidigare defensiva samordnaren Pat Narduzzi lämnade för att bli Pittsburghs huvudtränare efter säsongen 2014. Det följde Jimbo Fishers avgång från Seminoles till Går Man Ner I Vikt Texas A som spenderade de senaste 14 säsonger som arbetar för Dantonio, är den andra tränaren från staten för att lämna Florida State och arbeta för Taggart. Michigan tacklar och trånga avslutare tränare Greg Frey var enligt uppgift anställd torsdag som Seminoles ‘nya offensiv linje tränare.

När Dantonio tecknade ett reviderat kontrakt med Michigan State i februari 2016 var Barnetts årslön noterad på 437.434 dollar. Charles Kelly gjorde 858.000 dollar i fjol som Florida State s defensiv samordnare enligt en USA-dagslön.

Enligt Yahoo Sports ‘Pete Thamel kommer Barnett-avtalet att vara i tre år på nästan 1 miljon dollar per säsong.

Barnett, 51, var en All American defensive back vid Michigan State (1986 89) och tillbringade sju säsonger i NFL innan han började sin coaching karriär. Han var Dantonio sekundär tränare i Cincinnati i tre år innan han gick med i Michigan State i 2007 års säsong.

Barnett, som tränar defensiva ryggar, slog precis in sin tredje säsong som Spartans ‘co-defensiv koordinator en titel som han delar med linebackers coach Mike Tressel. Båda främjades efter att Narduzzi anställdes av Pittsburgh. Barnett var en av 56 nominerade den här säsongen för Broyles Award, som presenteras årligen till landets toppassistent tränare.

Dantonio citerade personal kontinuitet som en nyckelfaktor i Michigan State rebounding från en 3 9 rekord 2016 till 10 3 denna säsong, efter en 42 17 Holiday Bowl vinna mot Washington State förra veckan. Spartanerna rankar nr 7 i landet i totalt försvar på 297,6 meter per spel tillåtet.

Tressel, offensiv linjetrafik Mark Staten och offensiv samordnare Går Man Ner I Vikt och löpback coach Dave Warner är de ensamstående kvarvarande assistenterna som har varit med Dantonio sedan han tog över spartanerna under säsongen 2007.

Dantonio har nu två öppningar att fylla på sin personal som ersätter Barnett och anställer en 10: a assistent tränare, som godkändes av NCAA och träder i kraft i år.