Michigan State s Damion Terry vårdar TD springa i finalspel

Michigan State s Damion Terry vårdar TD springa i finalspel

SAN DIEGO Damion Terry tog snapet, sprang till vänster och eyed ändzonen.

Stående mellan Michigan State femte år senior quarterback och sex poäng var Washington State säkerhet Robert Taylor.

Terry, som kom in i spelet bara två spelningar tidigare efter att startaren Brian Lewerke skadades, sänkte sin högra axel och nivån Taylor bara blyg av mållinjen för en sex yard touchdown run.

‘De kallade leken och jag drev det förut,’ Terry recalled. ‘Jag berättade för att springa tillbaka,’ Jag ‘m inte pitching det, jag ska göra poäng.’ ‘

Betygsättning Michigan State s Holiday Bowl vinna mot Washington State

Terry s touchdown gav nr 16 Michigan State (10 3, 7 2 Big Ten) en 35 3 led i tredje kvartalet på torsdagens 42 17 Holiday Bowl vinna mot nr 18 Washington State (9 4, 6 3 Pac 12 ) i San Diego. Det var den ensamma touchdownen av hans sista säsong med spartanerna och bara den tredje av hans karriär.

‘Jag berättade för alla att du kunde ha vadat mig, jag trodde inte ens att jag skulle spela idag, Viktminskning Tabletter än mindre göra en touchdown,’ sa Terry. ‘Det var fantastiskt. Jag är glad att Brian är okej, nr 1. Jag är glad att han stod upp. ‘

Lewerke slog till hjälmen och skadade knäet och var tvungen att snabbt komma ut ur spelet. Så det var upp till Terry, som tidigare hade dykt upp i bara två matcher den här säsongen och inte haft en meningsfull snap för att hålla Michigan State offensiv rullande.

‘Jag var redo att gå in,’ sa Terry. ‘Som (quarterbacks) Coach (Brad) Salem spänner alltid till oss, du måste alltid vara redo, du vet aldrig.’

Efter Terrys touchdown körde Lewerke fram till fältet för att fira och hålla för extra poängen. Han återvände vid quarterback på Michigan State s efterföljande enhet men blev så småningom ersatt av Terry.

‘Först och främst var det ett fantastiskt ögonblick för Damion att kunna gå in och göra en touchdown i sitt senaste spel’, säger Lewerke. ‘Jag’ är väldigt glad för honom. ‘

Michigan State caps Gå Ner I Vikt Snabbt resurgent säsong med 10: e vinst, nr 100 för Mark Dantonio

Terry spelade i säsongens öppningsvinster mot Bowling Green och tog inte en annan snap vid Spartan Stadium resten av året. Han verkade i blowout seger på Rutgers för att klara den reguljära säsongen innan hans karriärfinal mot Washington Gå Ner I Vikt På En Vecka State.

‘Det var som en lättnad,’ sade Terry. ‘Det kände mig så bra och bara hörde alla mina lagkamrater och bara såg hur lycklig de var för mig, det betyder bara världen för mig. Mina lagkamrater är som mina bröder, jag ser verkligen på dem som alla mina bröder. bakom mig på sidelinjen betyder allt för mig och jag kommer aldrig att glömma det. ‘

Terry avslutade Holiday Bowl med fyra bär för 21 meter. Han kastade en avlyssning på sitt lone pass försök och registrerade sedan taket. Den tidigare fyrastjärniga rekryteringen från Pennsylvania hade bara en karriärstart med spartanerna och hindrats av skador, liksom ineffektivitet, i 25 skådespel. Men han sa att han aldrig övervägde att överföra och tränare Mark Dantonio citerade ständigt honom som en ledare och spelare som uttryckte karaktär.

‘Jag var så glad att Damion Terry gick in där,’ sa Dantonio, ‘och han såg bra ut, och det var fantastiskt att se honom ha sitt sista spel och få den känslan att gå ut’.