Michigan State Rolls Washington State utan Luke Falk

Michigan State Rolls Washington State utan Luke Falk

AP RECAP: kastade för 213 meter och tre touchdowns, och sprang för 110 meter och två poäng för nr 18 Michigan State, som utnyttjade frånvaro att flyga nr 21 Washington State 42 17 i Holiday Bowl på torsdag kväll.

Lewerke rusade också för 73 yards för Michigan State (10 3), som återhämtade sig från en dyster 3 9 rekord förra året för att nå dubbla siffror i segrar för åttonde gången i programhistoriken.

Falk, som fotograferades tidigare i veckan med en kasta på sin vänstra handled, gick igenom uppvärmningar men kom ut i gatukläder på speltid. Han ersattes av redshirt sophomore Tyler Hilinksi, som gjorde sin första början och åttonde utseendet på säsongen. Det är oklart precis när Falk skadade handleden på sin icke kastande hand, men han hade problem med det hela säsongen. Coach Mike Leach vägrade att ge specifika under veckan.

Lewerke slängde den första av två TD-pass till Cody White, en 7 yarder halvvägs genom andra kvartalet, när han spolades till vänster men hittade mottagaren i slutet av ändzonen.

På MSUs nästa innehav tog Lewerke snapet och tittade på hans löpande rygg, som frös sekundären och fick bli bredvid för ett 49-yard scoring-pass.

Scott scorade på en 3 gård för att ge spartanerna en 21 3 halvtid.

Tidigt i tredje rullade Lewerke till vänster och fick sitt passering tippade, men en glidande White fångade den för en 7-yard touchdown.

Lewerke, som slutade 13 av 21, slogs hårt på en målvakt i tredje kvartalet och kom ut för några lekar. Hans säkerhetskopiering, gjorde på en 6 gårdsmålare för att göra det 35 3.

Cougarsna stängde klyftan när Hilinski kastade en 14 yard touchdown pass till Tay Martin sent i tredje kvartalet och en 15 yarder till Tay i fjärde kvartalet.

Scott scorade på en 28 gård bröt upp mitten med ungefär sex minuter kvar att spela.

Hilinski var 39 av 50 för 272 meter och två touchdowns, med en avlyssning.

Washington State: Det var den andra raka, brutna Holiday Bowl för Leachs Cougars, som förlorade 17 12 till Minnesota förra året. Förutom att vara utan Falk slogs ledande mottagare av laget efter den ordinarie säsongen och tredje ledande receiverMack lämnade truppen.

Michigan State: Scott hade sitt tredje 100 yards spel säsongen och nionde av sin karriär. Felton hade fyra fångster för 118 meter. 16 Michigan State (9 3) mot nr PT, torsdag den 28 december

Var: SDCCU Stadium, San Diego, Kalifornien

Seriehistoria: Detta är det åttonde mötet mellan Spartans och Cougars först sedan 1977 med Michigan State äger en 5 2-serien rekord.

AP PREVIEW: En stark kontrast i stilar definierar matchup i Holiday Bowl, pitting nr 21 Washington State mot nr 18 Michigan State torsdag på SDCCU Stadium.

För Pac 12-konferensens representativa Cougars (9 3) markerar detta en omställning av ett år sedan. Washington State tog med sig sin produktiva attack och upp tempo stil spelar in i 2016 upplagan av Holiday Bowl, kvadrerar mot en försvarsorienterad Big Ten Conference foe, Minnesota.

Försvaret tog Gå Ner I Vikt På En Vecka slutresultatet, med Golden Gophers clawing ut en 17 12 seger, som håller Cougars till 303 meter av brott. Washington State är 446,4 meter per spel den här säsongen, för jämförelse ‘s skull.

Washington State coach Mike Leach ser ett annat Cougars team i 2017.

‘Det bästa med vårt lag i år är att vi är ett ganska komplett lag,’ sa han. ‘Vi hade bidrag ganska konsekvent under hela säsongen på alla tre sidor av bollen: speciallag, brott och försvar.’

Slutresultatet, sade Leach, är Går Man Ner I Vikt ‘förhoppningsvis (a) högre poäng’ Går Man Ner I Vikt -spel den här gången. Det kan vara svårt mot Michigan State.

I sin tid vid Michigan State har tränaren Mark Dantonio blomstrat med en fysiskt imponerande fotbollsstil, en som bygger på dikterande tempo från scrimmage, särskilt för försvar.

Spartans (9 3) Rang nr 9 nationellt i meter tillåtna per spel (297,8) och nr 24 i poäng tillåtna per spel (20.3). Michigan State höll sju motståndare till 14 poäng eller färre under den ordinarie säsongen, medan Washington satte upp 30 eller mer åtta gånger.