Michigan State Hammare Washington State i Holiday Bowl

Michigan State Hammare Washington State i Holiday Bowl

SAN DIEGO Tacka en utropstecken till säsongen av inlösen.

Nr 16 Michigan State (10 3, 7 2 Big Ten) hamratade 18 Washington State (9 4, 6 3 Pac 12) 42 17 i Holiday Bowl torsdag natt på San Diego County Credit Union Stadium.

Efter trailing 3 0 i slutet av första kvartalet rattade Michigan State off 35 raka poäng på väg mot den snedvunna vinsten. Det gav spartaner dubbelsiffriga segrar för fjärde gången under de senaste fem åren och sjätte i de senaste åtta. Det var också tränare Mark Dantonio 100: e seger i sina 11 årstider som ledde programmet.

Redshirt sophomore quarterback Brian Lewerke slutade 13 för 21 passerar för 213 yards och tre touchdowns och rusade för 73 yards på 14 bär för att leda spartanerna. I sitt första år som fulltidstartare slutade han med 3 352 meter totalt brott. Det är den näst högsta enkelsäsongens totala i programhistoriken, som endast efterföljde Drew Stantons 3,415 meter 2005.

Felton Davis hade fyra fångster för 118 meter och en touchdown för spartanerna, medan Cody White hade tre mottagningar för 41 meter och två touchdowns. LJ Scott hade 18 bär 110 meter och två touchdowns.

Michigan State ser ut att lägga till ‘mästare’ för att återuppta stängningsperioden

Washington State spelade utan att starta quarterback Luke Falk, Pac 12: e hela tiden ledande passer. Den femte årets senior som upptäcktes med en gjutning över hans vänstra handled och hand (icke kastande hand) värmde upp före matchen men såg begränsad .

Redshirt sophomore Tyler Hilinski gjorde sin första start för Cougars och slutade 39 för 50 passerar för 272 meter, två touchdowns och en avlyssning. Går Man Ner I Vikt Tay Martin hade sju mottagningar för 51 meter och två touchdowns.

Washington State öppnade poängen med en 14-spel, 64-yard körning begränsad av ett 45-fots fältmål från Erik Powell med 5:45 kvar i första kvartalet.

Efter sina två första ägodelar stallade båda i Washington State-territoriet, inlett Michigan State på den tredje. Spartanerna marscherade 81 meter på 16 spelar som spänner över 9:24, och Lewerke kopplade till White för en 15 yard touchdown pass halvvägs genom andra kvartalet.

Den körningen ställde in en Michigan State Bowl-spelrekord för den längsta tiden och tiden spann på en enda enhet. Spartanerna ‘som följde två enheter som båda resulterade i touchdowns kombinerade spände mindre än hälften av den tiden.

De behövde bara fyra lekar och 2:03 för att hitta slutzonen när Lewerke träffade en bred öppen Davis för en 49-yard touchdown-pass. Efter Washington State s fjärde tre och ut i sina första fem ägodelar körde Michigan State 68 meter i sex spel och 2:43. Scott hade en 16-yard mottagning för att ställa in sin tre gård touchdown kör på nästa spel för en 21 3 leda med 29 sekunder kvar i första halvlek.

21 poängen Michigan State gjorde i andra kvartalet bundet ett program skål spel rekord med 21 som hakades i fjärde kvartalet av en 42 41 seger mot Baylor i bomullskålen för att locka 2014-säsongen.

Efter en halvtidsvision med fyrverkerier plockade spartanerna upp sig där de slutade med sin fjärde raka touchdown. Lewerke ryckte ut ur fickan och fick sitt passering tippade, men bollen landade i Whites händer för en 10 yard touchdown och 28 3 bly.

Linebacker Chris Frey återhämtade en Hilinski fumble vid Washington State 27 yard line och spartanerna gjorde en touchdown för femte raktiden, även om det kom med en skrämning.

Lewerke slog till hjälmen, stannade på marken kort och gick till sidlinjen för att bli utvärderad. Femte årets högsta quarterback Damion Terry tog över och gjorde på en sex yard touchdown kör för en 35 3 fördel med 2:06 kvar i tredje kvartalet.

Washington State stoppade Michigan State s run av 35 raka poäng på sin följande enhet som Hilinski slog Martin för en 14 yard touchdown pass.

Lewerke, som fyllde sin vanliga roll som innehavare för extra poängen efter Terrys touchdown run, kom ut för att leda offensiven på följande besittning. Men efter att ha blivit avskedad ersattes han av Terry, som kastade en avlyssning för att fånga Michigan Statens sträng av touchdowns kör vid fem raka.

Washington State gjorde sin andra i följd besittning som Helinski slog Martin för en 15 yard touchdown för att göra poängen 35 17 med 8:26 kvar i fjärde kvartalet.

Linebacker Joe Bachie återhämtade den efterföljande insidan kicken och Dantonio valde att lägga Lewerke tillbaka i spelet. Scott scorade på en 28 gård för att ge spartanerna en 42 17 ledning med 6:14 kvar i matchen.

Med en mottagning på 16 gård i andra kvartalet ställde White in Michigan-statsrekordet för de mest mottagande varven för en sann nybörjare under en säsong, och han stängde 2017-kampanjen med 35 mottagningar för 490 meter och fyra touchdowns. Den tidigare posten tillhörde Donnie Corley med 453 meter på 33 fångster förra året.

Michigan State sanna freshman cornerback Josiah Går Man Ner I Vikt Scott utkastades för inriktning i fjärde kvartalet. Han kastades ut och kommer att behöva sitta ute den första halvan av säsongöppnaren 2018 hemma mot Utah State den 31 augusti.

Michigan State Redshirt Juniors vänstervakt David Beedle blev skadad i första kvartalet och kom inte tillbaka. Han var tvungen att bli hjälpt av fältet och fick då höger knä. Beedle startade de första tre matcherna den här säsongen Gå Ner I Vikt Snabbt på rätt vakt, missade tre på grund av en knäskada och började de sista sex matcherna i säsongen vid vänstervakt.

Michigan State förbättrades till 6 2 hela tiden mot Washington State. Torsdagens seger var den första mellan de två lagen sedan Cougars vann 23 21 i East Lansing 1977.