Michigan State caps resurgent säsong med 10 e vinsten

Michigan State caps resurgent säsong med 10: e vinsten

Michigan State Redshirt sophomore quarterback läste om medelmåttiga förväntningar och ett 6 6 tak.

Sena torsdagskvällen på fältet vid San Diego County Credit Union Stadium, Lewerke och 16-talet Spartans (10 3, 7 2 Big Ten) hissade en trofé som Holiday Bowl-mästare efter en 42 17 rutt mot nr 18 Washington State (9 4, 6 3 Pac 12) och han påminde om hur tvivel utanför programmet motsäger förtroendet inom den.

Det visade sig vara en återkommande säsong för Michigan State, som var begränsad med Holiday Bowl-vinsten. Ett år borta från en 3 9 slut på sin sämsta sedan 1982 satte Spartanerna en programrekord för den största enskilda säsongsomgången vid sju segrar.

‘Jag tycker att en av de största sakerna du lär dig som en ung person eller som coach eller någon,’ säger Michigan State coach Mark Dantonio, ‘ska gå upp efter att du har slagits ner. . Vår fotbollslag gjorde det. ‘

Dantonio 2007 tog över ett program som kom från tre raka förlorande säsonger och byggde den i en Big Ten power och nationell utmanare. Spartanerna skickade en sammanlagd rekord på 36 5 från 2013 15 avgränsad av en resa till College Football Playoff före 2016 spunnad Går Man Ner I Vikt utom kontrollen på fältet och följdes med en tumultuous offseason of attrition och fyra nu tidigare spelare anklagade för sexuella övergrepp.

‘Vi arbetade alla offseason för tillfället’, säger Michigan State Junior tillbaka LJ Scott. ‘Vi tog mycket tvivel och negativitet under offseasonen om utanför fältet saker. Jag tycker att det är en stor prestation för laget och för seniorer att kunna lämna denna sak och vända den.’

Efter att ha missat ett skålspel för första gången i Dantonio s tidsålder, hoppade Michigan State ut till en 6 1 start för att bli bowlberättigande. Spartanerna nådde ett par vinner mot då topp 10 lag med seger i Michigan och mot Penn State i East Lansing.

En utblåsningsförlust hos Ohio State kostade dem ett skott när de spelade för en Big Ten-titel, men det var samma lag som vann ett enda konferensspel för ett år sedan, och det var mot lowly Rutgers. Michigan State återhämtade sig från 48 3 drubbing i Ohio Gå Ner I Vikt Snabbt Piller State med back to back vinner för att stänga den reguljära säsongen och bär fart i Holiday Bowl segern.

‘Det är ett bra exempel på att om du tänker på något du kan övervinna problem kan du komma över problem och du kan omdirigera kursen av vad du försöker göra, säger Dantonio. ‘Men du måste få en plan, du måste förstå den planen och du måste få folk som följer planen. Det är vad vi har, vi har den här typen av individer här. ‘

Michigan State RB LJ Scott att återvända för högsäsong

Ledande fram till torsdagens kickoff i San Diego betonade Dantonio skillnaden mellan att vara i ett skålspel och vinna en, och fokuseringen på att stänga säsongen stark av lagets bästa. Efter att ha saktat Washington State 3 0 i slutet av första kvartalet gjorde spartanerna 35 raka poäng för att blåsa spelet öppet på vägen till en högsta poängsäsong. Michigan State Defence Limited Washington State, som var utan att starta quarterback Luke Falk, till årets tredje lägsta poäng totalt .

‘Det var målet idag att försöka spela ett komplett spel hela vägen’, säger Michigan State Junior-mottagare Felton Davis. ‘Vi’ är ett svårt lag att spela med om vi kan spela alla tre faser av detta spel. ‘

Segern var Dantonios 100-talet som ledde spartanerna och han presenterades med en tårta som firade sin uppstigning till trefaldiga siffror på fältet efter matchen. Han har den näst största vinsten i programhistoriken, efterföljande bara Duffy Daugherty, som var 109 69 5 på 19 årstider (1954 72).

‘Jag’ är bara väldigt exalterad att vara en del av ett lag som gjorde det möjligt för oss att komma tillbaka och ha en bra årstid, sade Michigan State senior linebacker Chris Frey, ‘och få Coach D sin 100: e vinst.’

Dantonio (100 45) har vunnit en trio av Big Ten Gå Ner I Vikt Snabbt titlar och tog programmet till nya höjder under sitt första decennium vid roret. Ändå står en årstid som började med en sådan tvivel 2017.