Michigan State att spela Washington State i Holiday Bowl efter Outback Bowl tar Michigan

Michigan State att spela Washington State i Holiday Bowl efter Outback Bowl tar Michigan

Så mycket för prognoserna som indikerade ett nyttårs dagskålspel för Michigan State i Florida.

Spartanerna (9 3, 7 2 Big Ten) valdes för att spela Washington State (9 3, 6 3 Pac 12) i Holiday Bowl 28 december i San Diego, meddelades det söndag eftermiddag. ET.

Detta kommer att vara Michigan State första utseende i Holiday Bowl. Spartanerna är 5 2 hela tiden mot Washington State men lagen har inte spelat sedan spartanerna förlorade 23 21 till Cougars 1977.

De flesta projektionerna hade Michigan State slotted för antingen Citrus Bowl i Orlando, Fla. Eller Outback Bowl i Tampa, FL. Även om Michigan State slog Michigan 14 10 i Ann Arbor den 7 oktober, har en bättre CV och är den enda rankade lag av de två, Outback Bowl plockade Wolverines (8 4) över Spartans och de kommer att spela South Carolina. Eftersom Wisconsin valdes för Orange Bowl, kunde Big Ten inte ha ett lag i Citrus Bowl.

Michigan State slutade nr 16 i College Football Playoff rankningar och var nr 18 i de senaste AP rankningarna och nr 19 i coachens omröstning, som alla släpptes på söndag. Washington State var nr 18 i CFP rankings och nr 21 i både AP rankings och Coaches Poll.

Michigan State flyttar upp till nr 18 i AP rankningar, förblir nr 19 i tränare pollen

Clemson var nr 1 i final CFP rankningar, följt av Oklahoma, Georgia och Alabama att runda ut de fyra bästa och slutföra slutspelet. Clemson och Alabama kommer att spela i Sugar Bowl och Oklahoma och Georgia kommer att kvadrera i Rose Bowl med båda spelen spelade den 1 januari.

The Big Ten stängdes för första gången för första gången i fyra års existens och hade tre lag i topp 10 i nr 5 Ohio State, No. 6 Wisconsin Gå Ner I Vikt På En Vecka och No. 9 Penn State. Alla tre landade i New Years Six-spel som Ohio State kommer att spela USC i Cotton Bowl, Wisconsin kommer att ta på Miami i Orange Bowl och Penn State kommer att spela Washington i Fiesta Bowl.

Coach Mark Går Man Ner I Vikt Dantonio är planerad att ha en Går Man Ner I Vikt presskonferens söndag eftermiddag på Breslin Center för att prata om Michigan State s skål spel.

Michigan State, som avslutade 3 9 förra säsongen för att missa ett skålspel för första gången i Dantonio s tid, har nu tjänat 10 bud under sina 11 år som leder programmet. Spartanerna är 4 5 i skålsspel sedan Dantonio tog över i 2007.