Michigan sjukhus hjälper patienter att fira semester

Michigan sjukhus hjälper patienter att fira semester

För patienter som sitter fast på sjukhuset för jul, saknar traditionerna och trappningarna av semesterperioden kan sjukdom och skada bli ännu mer smärtsam. Så sjukhuspersonalen, med hjälp av givare i samhället, hittar sätt att fira semesterjubileum till patientrum.

‘Du skulle tro att sjukhuset skulle vara en mycket svår plats för någon att vara på semestern’, säger Jodi Bauers, barnlivschef på DeVos Children’s Hospital. ‘Men det är en tid då sjukhuset känns mest energiserat eftersom det finns så många olika saker och händelser.

På barnsjukhuset plockar unga patienter presenter för sig själva och deras familjer på en juvelaffär där donerade gåvor tillhandahålls utan kostnad.

På julafton vaknar barnen för att hitta presenter presenteras till sina rum under natten. Spädbarn i neonatalenheten kan få en filt; äldre barn får en påse leksaker, spel eller andra ålders lämpliga gåvor.

‘Vi packar förmodligen 200 julpåsar, men vi hoppas vi behöver bara 100,’ säger Bauers.

Barn är inte de enda som behöver lite extra uppmärksamhet på semestern. Även vuxna patienter är ledsna för att sakna familjeritualer och välskötta traditioner av säsongen, säger Jennifer Chaffer, socialtjänsteman vid Saint Marys Health Care.

Och om de är föräldrar till små barn, har de ofta en dubbel whammy.

‘Det är en stor skuldfaktor’, säger Chaffer. ‘De känner så mycket som att de’ försummar sina ansvarsområden som förälder. De låter sina barn ner och släpper ner sin partner som inte är vad du behöver när du är försöker bli bättre. ‘

Personalen hjälper patienter att hitta kreativa sätt att anpassa traditioner till sjukhusinställningar. De uppmuntrar dem att dekorera sina rum och hålla små fester på sjukhuset.

Viktminskning Tabletter nionde våningen i Saint ary s, planerade Anne Slocum nyligen jul till sin familj medan hon var ansluten till en IV och en monitorskärande sammandragningar i hennes mage.

Slocum, som är mer än 27 veckor gravid, sa när hon lärde sig att hon var tvungen att stanna på sjukhuset på sängstöd tills hennes barn föddes, ‘det var ganska förödande.’

Att veta att hon skulle sakna jul och nyårs traditioner, liksom hennes barndusch var tuff, sade Slocum, en Hastings bosatt, som var inflyttad till sjukhuset den 6 december.

Men hon har försökt att anpassa sina planer. Hennes 6-åriga dotter Gloriana, hennes fiance Shannon Elston och andra familjemedlemmar kommer att ta med middag och presenter till sjukhusjuldagen så att de kan fira tillsammans.

Under tiden tillhandahöll sjukhuspersonal färgat papper och dekorationer så att Slocum kunde förbereda scrapbook-sidor för sin ofödda son.

Jag känner mig mycket bättre nu, sa hon tre dagar i sängstöd. Jag försöker lära min dotter jul, det handlar inte bara om presenter. Det handlar om Gud. Det är hans födelsedag. ‘

Vid Metro Healths Assisted Respiratory Center förbereder Lee Homminga att spendera sin andra jul på sjukhuset. Homminga, 53, av Essexville, säger att hon har kronisk obstruktiv lungsjukdom och har varit i enheten för patientrelaterade patienter för lite mer än ett år.

För att klara tiden säger hon: ‘Jag gör mina hantverk.’ Sängen bredvid hennes är täckt med halsband, örhängen och armband som hon gjorde.

För semestern lärde hon sig göra hantverk i en konstklass. Bredvid hennes säng är ett julgran av Styrofoam bollar och tandpetare. Hennes bricka är täckt med stift som hon gör från julkort och papper.

‘Jag’ kommer noga ge dem bort ‘, säger hon.

Med tanke på att inte alla firar jul, säger sjukhuspersonal att de hjälper patienter att fira Hanukkah, Kwanzaa och sina egna trostraditioner.

Och de är medvetna om att vissa människor inte är på humör för någon form av fest. Med patienter i en akut kris kan Chaffer familjemedlemmar ta ledningen om hur man ska reagera.

Även om vissa är angelägna om att prata om omhuldade traditioner, är andra för upptagna med Gå Ner I Vikt På En Vecka en kärleks sjukdom för att lägga märke till semestern och de vill inte påminnas om det. Eftersom patienter har så många reaktioner, bär inte Saint Marys anställda Santa scrubs eller dekorativa tröjor.

‘Om de vill ha helgdagar, då kommer vi att hjälpa dem att göra det,’ säger Chaffer. ‘Men om de inte vill tänka på det, kan vi skydda dem från det också.’

För familjer som klarar av en allvarlig sjukdom eller vårdas för en älskad, som är terminalt sjuk, är hospice personal vid Spectrum Health värd för ett öppet hus veckan före jul. Familjemedlemmarna äter kakor, dricker varm choklad, dekorerar ornament med sina barn och får massage medan en harpist spelar semestermusik.

Den första samlingen var Går Man Ner I Vikt värd för tre år sedan på Butterworth Hospital, säger Lisa VanderWel, en tidigare socialarbetare som nu är chef för affärsutveckling. Det var så väl mottaget, det har fortsatt varje år och en liknande händelse planeras på Blodgett i år.

‘Vi har haft över 100 personer varje år,’ säger hon. ‘Och det har varit exakt de typer av människor jag hoppades dra på.’

Gäster har inkluderat en familj som läger hela veckan på sjukhuset för att ta hand om en mamma som genomgått operation för hjärntumör, en familj som är kär i intensivvård och föräldrar till en ‘preemie’.

‘Jag hoppas det är vad semestern är tänkt att vara, bry sig om varandra, ge varandra varandra, stödja varandra’, säger VanderWel.

Högsäsongen inspirerar många givare och välbefinnare i samhället att nå ut till patienter på sjukhuset.