Michigan s historiska Felt Mansion inrett för jul

Michigan s historiska Felt Mansion inrett för jul

Dorr Felt var i vissa avseenden Steve Jobs av hans generation.

Mycket som Jobs ‘Apple och Macintosh revolutionerade hur datorer användes, Felt s komptometer förändrade hur företagen behöll sina konton.

Den nyckeldrivna, mekaniska kalkylatorn, den första enheten som kunde göra alla fyra mattefunktionerna, var snabb och enkel att använda. Patenterad 1887 bidrog det till att göra Felt en miljonär i början av 1900-talet.

Affärsmannen från Chicago tillbringade en del av sin rikedom att bygga ett hem nära Lake Michigan som kallas Felt Mansion. Trots att komptometern inte längre används, återstår det georgiska revivalhem som byggdes 1920-talet

Felt Estate i Laketown Township, inuti Felt Mansion och ute på dess grunder, är glatt inredda för semesterperioden med mer än 25 julgranar inomhus och cirka 5000 ljus utomhus. Måndag 27 december till onsdag 30 dec. Lördag, december söndag 27 december till onsdag, december fredag ​​1 jan.

Ironiskt nog, firade Dorr och Agnes Felt och deras familj aldrig jul i hemmet. En anledning är att Felt, som bodde i Chicago, byggt det som ett sommarhem.

Felt, en uppfinnare som skulle förvärva 75 patent under sin livstid, var också en framgångsrik affärsman och en partner i Felt Tarrant Manufacturing Company. Han var 57 år gammal år 1919 när han köpte flera hundra tunnland mellan Holland och Saugatuck, som han kallade ‘Shore Acres’.

Sex år senare 1925 började Felt bygga som skulle ta tre år på sommarhemmet byggt speciellt för Agnes. Med 25 rum och fem fulla bad, tänkte tre av dem med separata duschkabiner, Filt, att huset var tillräckligt stort för att rymma sina fyra giftiga döttrar Virginia, Constance, Elizabeth och Dorothea och deras män och nio barnbarn.

En butlers pantry, ett första våningens gästrum med separat bad och en balsal på tredje våningen som spände över hela huset var en del av utformningen av 12 000 kvadratmeter hem.

I sovrummet med fyra rum ingår ett sovrum och badrum, samt ett omklädningsrum och ett solrum, där Agnes Felt åtnjöt eftermiddagste.

På första våningen hade pigor sitt eget vardagsrum, som endast kunde nås genom köket. En tjänare ‘trappa intill köket ledde till två tjänar sovrum ovanför, separerade från resten av hemmet sovrum på en hall dörr.

Entré foajén, som har det finaste träverket i hemmet för att göra ett bra första intryck, inkluderade ett halvt bad för att rymma ankommande gäster.

Relaterat: Historisk Felt Mansion kan vara soldriven

Enbart en rik familjes bekvämlighet kunde ha råd med att tala rör i sovrummet som kunde användas för att tala med tjänarna.

I matsalvret, under Agnes Felt sits, installerades en omkopplare som hon kunde trycka på för att kalla en städare från köket.

Butlers pantry inkluderade en tidig, automatisk diskmaskin. Men det bröt så Gå Ner I Vikt På En Vecka många rätter som det rengjordes, vilket ledde familjen att hänvisa till det som ‘dishmasheren’.

Även ursprungligen från Newark, Wisconsin, Felt älskade alla saker europeiska och började studera franska i hans sena tonåren och så småningom blev flytande. Matsalen har en väggmålning av en engelsk rävjakt som han beställde från en europeisk konstnär.

Grunderna innefattade ett vagnshus där en heltidsvakt och hans fru bodde året runt.

Den andra anledningen till att inte Dorr eller Går Man Ner I Vikt Agnes Felt någonsin firade jul i ‘Agnes’ hus ‘, som Dorr ringde det, beror på att ingen Går Man Ner I Vikt skulle leva mycket längre.

Agnes Felt, som var i dålig hälsa, dött där i augusti 1928, bara sex veckor efter att hemmet var avslutat.

Dorr Felt njöt av hemmet bara lite längre. Han dog vid 68 års ålder i augusti 1930 i Chicago.

Hemmet var i familjen fram till 1949 när Felt-familjen sålde den, innehöll en stor auktion och sålde bort det mesta av sitt ursprungliga innehåll.