Michigan förslag skulle skapa säljskatt semester på skolmaterial

Michigan förslag skulle skapa säljskatt semester på skolmaterial

LANSING Shoppers kunde lagra på skolmaterial, camping, fiske och jaktutrustning utan att betala Michigan momsskatt under speciella kampanjer under en senaträkning.

, introducerade denna vecka av sena Mark Jansen (R Gaines Township), skapar tre säljskatthelger när konsumenter kan köpa vissa varor utan att betala staten s säljningsskatt på 6 procent.

Skolpaketet till skolan kommer att äga rum den 29 augusti och den 1 september, följt av en ren Michigan-turismsbevakning den 30 maj och den 1 juni för camping, fiske, båtliv och andra fritidsaktiviteter. Vissa jaktutrustningar skulle vara befriade från försäljningsskatt från och med 7 november.

I propositionen anges datum 2014, och Gå Ner I Vikt På En Vecka Jansen berättade för MIRS News att han föreslår Går Man Ner I Vikt ett års försök. Jansen kunde inte nås till kommentar på fredagen.

Skatteavbrottet skulle endast gälla för varor av vissa värden. Till exempel gäller det för persondatorer som kostar upp till $ 1000 eller skjutvapen som kostar högst 750 dollar. Inköp skulle behöva göras på murar och murbruk detaljhandel platser i Michigan.

Michigan Retailers Association mäter medlemmarnas intresse, men gruppen stöder generellt säljskattssemester, säger talesman Tom Scott.

‘Vi ser det som ett bra sätt att öka försäljningen och även jämföra spelplanen mellan Main Street-återförsäljare och utländska online-återförsäljare Gå Ner I Vikt På En Vecka minst en dag av året’, sa han.

MRA har kämpat för lagstiftning för att kräva av statliga online-återförsäljare att samla 6 procents moms och argumentera för att det skapade en orättvis fördel gentemot murbruk och murbruk som måste samla in skatten. Statliga lagstiftare har diskuterat sådan lagstiftning men har ännu inte skickat någonting till Gick Rick Snyder.

Michigan var en av de första staterna att anta en momsskatthelgis år 1980 då den erbjöd en paus på bilar, enligt skattefonden. Det gick inte, och försäljningsskatten trenden höll inte fram till slutet av 1990-talet.

Studier av detaljhandelskoncerner tyder på att staterna tar in fler skatteintäkter under semestern tack vare ökad försäljning av alla varor, inklusive de som är undantagna, The Washington Post-rapporterna.

Men en Skattefondsstatsrapport hävdar att de inte ökar köpeskillingen avsevärt, utan snarare byter tidpunkten för inköp.

‘Trots sin politiska popularitet är försäljningsskattelagen baserad på dålig skattepolitik och distraherar policymakers och skattebetalare från reell, permanent och ekonomiskt fördelaktig skattereform’, enligt rapporten. ‘Försäljningsskattlov introducerar oförsvarliga regeringstvridningar i ekonomin utan att ge någon betydande ökning till ekonomin.’