Ger en säker semester för husdjur

Ger en säker semester för husdjur

VALDOSTA Det är dags för jubel, men den här speciella tiden på året kan låna sig för några nya risker för husdjur.

Försiktighetsåtgärder kan vidtas för att förebygga och skydda mot dessa möjliga faror.

Julgranar är en häftning denna årstid, Gå Ner ett Kilo I Veckan men husägare bör hålla sina husdjur från att dricka trädvattnet, eftersom det kan innehålla gödselmedel som kan göra husdjur sjuka och det stillastående vattnet kan innehålla bakterier enligt det amerikanska samhället för att förebygga grusomhet till djur.

Djurföräldrar bör också ordentligt säkra trädet för att Gå Ner I Vikt Snabbt Piller förhindra att en skada faller.

De klassiska semesterplanterna av mistel och holly ska också hållas utanför husdjurens räckvidd

Enligt ASPCA-webbplatsen, när de tas in kan holly orsaka orsaka illamående, kräkningar och diarré, och mistel kan orsaka mag-tarm-störningar och hjärt-kärlproblem.

Dekorativ tinsel kan orsaka Viktminskning Tabletter skador på husdjur om de tas in, eventuellt orsakar ett obstruerat matsmältningsorgan, svår kräkning, uttorkning och kan leda till att det är nödvändigt med operation, enligt ASPCA.

Dessa föremål är uppenbarligen inte avsedda för konsumtion, men under den stora semesterns måltid bör många livsmedel inte ges till husdjur heller.

Katie Toler, kontorschef på Azalea City Animal Hospital, talade om den särskilda risken för godis.

Hon sa att någon efterrätt är dålig för husdjur, även sockerfria alternativ är farliga för husdjur om de ätas.

‘Mestadels är det som vi ser störda tummar i dagarna efter semestern’, sa Toler.

Hon sa att druvor, russin, lök och vitlök är dåliga för hundar, och feta livsmedel som skinka borde heller inte konsumeras av husdjur.

‘Vi rekommenderar inte att du ger hunden något från bordet,’ sa Toler.

Enligt den amerikanska veterinärmedicinska föreningen bör kalkon och kalkonhud inte heller matas till husdjur eftersom det kan orsaka pankreatit.

Alkohol är en annan fara; om det intas av husdjur, kan det leda till en koma och eventuellt dödsfall från andningsfel, enligt ASPCA.

Toler sade för ett djurhändelse efter timmar i Valdosta, det finns en nödsamtalslinje, som de flesta områdesveterinanter deltar. Hon sa att någon kunde ringa till Azalea City Animal Hospital efter timmar och det kommer att finnas ett meddelande som ger numret till veterinären i samtal den kvällen.