George King lyfter CU-basket över UCLA på Senior Day

George King lyfter CU-basket över UCLA på Senior Day

Vad gick rätt: Fem spelare gjorde i dubbla siffror i en balanserad CU-offensiv, och Buffarna träffade också en säsong bästa 14 3 pekare.

Vad gick fel: UCLA outrebounded Buffs 41 38 och sköt .415, den fjärde raka CU motståndaren att slå minst 40 procent.

Stjärna av spelet: Dom Collier. Senioren hade sin bästa hemmamatch i sitt sista Pac 12-hemspel och slog en säsong bästa fem 3 pekare och gjorde ett lag som ledde 19 poäng.

För George King, känslorna från Senior Day kokas över snabbt som en förinspelad video från sin mamma, en flygvapenofficer som är stationerad i Japan spelade på videokortet på Coors Events Center.

För Dom Collier tog emotionerna på sig med ca 4 minuter, 39 sekunder kvar i Colorado s Pac 12-konferens hemfinale söndag eftermiddag mot UCLA.

Collier hade redan satt ihop en offensiv som visade sig i motsats till vad han tidigare haft på Coors Events Center-golvet när han hittade King för en 3-pekare som täckte ett spel som ändras av Buffs. Inte bara skickade bufflarna sina fyra seniorer ut på en segerrik, men de snappade en tre matchande förluststreck medan de skickade programmets första säsongssvep av UCLA sedan de gick med i Pac 12 före 2011 12-säsongen.

‘Jag ville bara komma ut och vinna,’ Gå Ner I Vikt Snabbt Piller sa Collier. ‘Vi var på ett tre-matchande band och vi ville ha gått till Utah, för vi har inte slog dem i Utah på ett tag. Jag ville bara för det mesta att komma hit och vinna. Mitt skott kändes bra. (McKinley Wright) och alla andra killar fortsatte att hitta mig, och jag var redo att skjuta den. ‘

Collier gjorde fem 3 pekare och gjorde ett lag som ledde 19 poäng och vred i sin karriärs bästa hemskickning. Colliers tidigare scoring högt hemma var 16 tidigare denna säsong mot New Mexico och söndagens poängsats var hans bästa på Coors Events Center sedan han gjorde 18 när han ledde Denver East till en rutt av Fossil Ridge i klassen 2014 5A state championship spel. Collier missade två sena fria kastar som skulle ha gjort det möjligt för honom att matcha sin karriär högst 21 poäng, som han skrev för två år sedan i Washington.

UCLA ledde 57 56 halvvägs genom andra halvlek när CU-färskmannen Lazar Nikolic slog ner en 3-pekare, den första av 12 på varandra följande poäng för Buffarna i vad blev en avgörande 17 1-lopp. Collier till King 3-pekaren avgränsade det där brottet, och Bruins fick aldrig i en besittning resten av vägen.

Collier registrerade också fyra returer, tre assists, två stjäl, och endast en omsättning på 33 minuter.

Buffarna kunde vända skriptet för onsdagens förlust mot USC när trojanerna raderade en 58 58 slips med en 17 4-körning som begravde CU.

‘Det är hjärtvärt. Det är det bästa sättet att beskriva det, säger CU-coach Tad Boyle. ‘Jag har sagt det här tidigare om Dom, som tränare, du vill ha det så illa för honom eftersom han är en så bra lagkamrat, han är en så bra spelare. Han har gett sitt hjärta och själ till det här programmet. Du har sett honom kämpa, och då ser du honom bryta ut som han gjorde idag, det är en hjärtvärt känsla. ‘

Collier var Gå Ner ett Kilo I Veckan en av fem CU-spelare som fick poäng i dubbla siffror, med King skakade av en nybildad nedgång för att göra 16 poäng. King hade gått bara 4 till 20 under Buffs ‘tre matcher, men gjorde tre tre pekare med 5 till 6 poäng på fria kast. Sophomore Lucas Siewert kom från bänken för att bidra med 15 poäng och fem returer, medan McKinley Wright lade till 10 poäng med åtta assistenter.

‘Jag blev extremt känslomässig när vi kom ut och gjorde seniorceremonin och såg min mamma upp på storskärmen. Hon grät och jag blev lite känslomässig också, sade King. ‘Det var ett känslomässigt spel, speciellt i början. Men när tipoffen började, var allt som stod bakom mig och det handlade om att vinna spelet. Att lämna Coors ditt sista match med en förlust skulle ha varit extremt svårt att svälja.’ Vi reserverar Rätten att ta bort eventuella kommentarer som bryter mot våra grundregler är spammy, NSFW, ärekränkande, oförskämd, hänsynslös till samhället etc.

Vi förväntar oss att alla ska respektera andra kommenterare. Det är bra att ha meningsskiljaktigheter, men det finns ingen anledning att agera som en ryck.

Använd dina egna ord (kopiera och klistra inte från någon annanstans), var ärlig och låtsas inte vara någon (eller något) du är inte.

Vårt kommenterande avsnitt är självpolicy, så om du ser en kommentar som bryter mot våra grundregler, flagga den (musen längst till höger om kommentarens namn tills du ser flaggssymbolen och klicka på den), Gå Ner I Vikt Snabbt Piller då ska vi granska Det.