George Joens

George Joens

George A. Joens, 82, Cedar Rapids, gick bort måndag den 11 december 2017, lugnt hemma omgiven av familj. Onsdag den 13 december, på Brosh Chapel och Avacentre i Cedar Rapids, belägen på 2121 Bowling St. Thursday, December 14, vid St. Wenceslaus katolska kyrkan med begravning att följa på tjeckiska nationalkyrkogården.

George föddes 22 februari 1935 till Frank och Martha (Kuncl) Joens. Han tog examen från Wilson High School och tjänstgjorde i armén i Fort Sill, Okla. Han träffade sin ‘farm girl’, Carol ‘Kay’ Sauter, Millersburg vid en dans och de giftes den 18 juli 1959. Efter en kort tid arbetat för Valenta VVS, han gick med sin tvillingbror, Frank, och öppnade TruArt Carpet, senare bytte namn till Joens Brothers Interiors, när hans två yngre bröder (Don och Jim) gick med i verksamheten. Han gick i pension 2011.

George var en otrolig far, farfar och farfar, och lade alltid sin familj först. Han lärde dem alla betydelsen och kraften i samhörighet och att vi är starkare tillsammans än vi någonsin kunde vara ensamma.

Han var känd för stora och djärva idéer och han Viktminskning Tabletter hade en djup kärlek till sitt tjeckiska arv och främja det. Han var medverkande i att förverkliga den tjeckiska byföreningen och letar alltid efter sätt att dra trafik till området. Det ledde till slut till skapandet av det nationella tjeckiska slovakiska museumsbiblioteket, som tilldelades av Viktminskning Tabletter presidenten i Tjeckien, Slovakiens president och Förenta staternas president 1995. Han arbetade också oförtröttligt för att hitta en tjeckisk konstnär (Jan Kotek ) för att göra en stenreplikat av den berömda St. Ludmila och St. Wenceslaus skulpturen i Prag, som nu visas på tjeckiska arvsparken vid St. Wenceslaus katolska kyrkan.

Han var också en värdefull medlem av Prairie Booster Club, där han stödde alla sina barn i sin verksamhet. Han älskade videobildfotbollsspel. Detta ledde till att spela på spelkommentar med Gå Ner I Vikt Snabbt sina vänner, Paul, Jerry och Dave, på kabel-TV. En av hans stoltaste prestationer var att alla sex av hans barn tog examen från University of Iowa, och han blev en livslång banbrytare.

Hans kärlek till idrott och familj kombineras när han skapade Joens Familj-OS. Mer än 100 familj och vänner skulle delta i atletiska laghändelser. Ironiskt nog var han på 40-talet när han började springa och slutade med att slutföra flera Drake Relay-maraton.

George var en ivrig trädgårdsmästare och tycktes vara utomhus. Han uppfostrade kycklingar och gäss och även några påfåglar. Han älskade jul och startade en julgrangård och hela familjen arbetade på det tillsammans.

Han älskade att hans familj var en del av familjens tradition för att skära sina egna träd. När barnen var små tyckte de om somrarna i sin stuga. Till sist sålde de kabinen och byggde en pool hemma så att alla kunde vara aktiva och ha kul.

Han överlevs av sin 58-årige kone, Kay; hans barn, Craig (Helen), Scott (Robin), Angie, Sara Griffin (Troy Burckhartt) och Doug (Jeanne) Joens; 14 barnbarn, Amy, Sam, Kaitlyn, Rachel, Meghan, Jackson, Cael, Brody, Johnny, Emma, ​​Karaleigh, Benjamin, Tate och Paisley; och ett stort barnbarn, Brinlee. Också överlevande är hans bröder, Frank (Jan) Joens och Jim (Karen); Svärson, Terri Joens; och många nischer och brorson.