Gemenskapssamtal med Cheryl Cuddahy

Gemenskapssamtal med Cheryl Cuddahy

Hem och byggnader från länge sedan kan berätta fascinerande berättelser om sin vackra arkitektur och unika mönster och strö dem med några semesterdekorationer och du har Fitchburg Historical Societys årliga Holiday House Tour.

Turnén hålls på lördag den 5 december, precis i tid för att sparka av högsäsongen.

‘Många av byggnaderna och husen på turnén är historiska’, börjar Susan Navarre, chef för Fitchburg Historical Society, ‘vilket gör det till en så speciell händelse.’

Hemmen innehåller ett antal viktiga viktorianska arkitekturer i Fitchburg, några i original skick.

‘Det är ganska ovanligt, säger Susan. ‘Fitchburg växte så snabbt på 1800-talet och början av 1900-talet på grund av fabrikerna som startades här.’

‘Människor kom till jobbet här i Fitchburg’, förklarar Susan. ‘Några senare vände sig om och startade en fabrik. De blev mycket framgångsrika vilket ledde till att bygga och köpa bostäder i Fitchburg.’

Det innebar också att arkitekterna och byggarna som kom till Fitchburg för att bygga dessa bostäder var mycket bra,

‘Det var så det vackra detaljerade arbetet kom att Gå Ner I Vikt Snabbt Piller vara. Träverket och mönstren visar bara enastående kvalitet, säger Susan.

‘Några av bostäderna är mycket utsmyckade’, säger Susan, ‘men några av de tidigare hemmen är mycket enkla men eleganta.’

Varje år, besökare till Viktminskning Tabletter TheFitchburg Historical Society House Tours förundras över skönheten i Fitchburg hem och historisk arkitektur.

‘Du kan följa din egen resplan och spendera mest tid i de hem som intresserar dig mest, säger Susan.

‘Varje elegant herrgård är unik, säger Susan. ‘Vi har två av de herrgårdar som designades av Bostonian architect Oscar Thayer, vilket är en ära till vår stad.’

En annan höjdpunkt i turen är terummet där besökare kan samla.

‘Terummet kommer att hållas i det vackra Fitchburg Senior Center i år, säger Susan. ‘Det kommer att finnas hemlagade kakor, te och kaffe och en pianist som spelar julmusik, vilket gör det som en liten julfest.’

Boulder Art Gallery, som ligger vid 960 Main St., kommer också att ha en särskild mottagning för deltagarna i turnén.

‘Du kommer förmodligen att hitta dig själv och över byggnaderna och deras dekorationer’, säger Susan. ‘Och hur lycklig är vi, att eftersom dessa hem togs så bra om, kan vi nu besöka dem och njuta av allt de har att erbjuda,’ avslutar Susan.

Biljetter säljs nu och Gå Ner I Vikt Snabbt kan köpas på Fitchburg Historical Society, Debonis Davin Florist Shop, Windmill Florist Shop, Mill No. 3, Elliott s, Shacks, Slattery s, Homestead Primitives, Boulder Gallery och borgmästaren s på dagen för evenemanget som säljer biljetter.

Biljetter är $ 20, med alla pengar som uppbär stöd för utbildning och bevarande av Fitchburg Historical Society, ett 123-årigt ideellt företag som bevarar Fitchburgs historiska skatter.

Gerry Martels klassiska vagnar 914 Main Street

Richard Bullock hem på 30 Prospect Street byggdes 1890 av Brigham N. Bullock för sin nya fru Flora. Detta tegelhus, ett av Fitchburgs finaste exempel på viktoriansk arkitektur, har bokstavligen varit ‘orörd’ och förblir i sin ursprungliga eleganta stat.

Kristine och Kevin Caravellas ståtliga tegelhus vid 16 Atlantic Avenue ligger på en av de vackraste gatorna i staden. Insidan av hemmet är elegant, nådig och rymlig. Denna exceptionella del av Fitchburgs förflutna har omsorgsfullt vårdats genom åren.

På 31 Atlantic Avenue är Brendan McWilliams hem. Byggdes 1890 för Charles B. Smith, blev detta vackert restaurerade 10 rum viktorianska Universalistprästgården i oktober 1909.

Hemmet till Jane Hennessy på 140 Ashburnham Road återspeglar vad ett kreativt öga kan göra för att återställa en bit av Fitchburgs förflutna. Den mysiga hall med sin nådiga trappa och den välkomna ananas toppad ny post är bara början på sin värme.

Hemmet för John och Lisa Crawley på 110 Pearl Hill är ett steg tillbaka i tiden till 1790; Det är en imponerande stor federal kolonial post- och strålkonstruktion med utsatta, handlagda balkar på många områden.