Gemenskapsanslutningar

Gemenskapsanslutningar

Det finns så många bra möjligheter för familjer och barn under semesterperioden.

Helgerna är verkligen en plattform för att skapa varma minnen som varar livet. Det finns gåvor, stora semestern måltider, tid med nära och kära och även besök med Santa om du till den typen av saker.

Det finns dock ungdomar och familjer som inte är i stånd att kunna uppleva dessa sorters minnen. Varken deras ekonomi eller levnadsläge vunnit möjliggöra Gå Ner ett Kilo I Veckan enkla semestertraditioner.

Det finns många bra program, organisationer och enheter varje år som hjälper till att säkerställa många familjer i behov av att få lite kärlek och semester jubel för att kunna skapa dessa semesterminnen.

Vår avdelning tycker om att göra något varje år för dem som behöver det, men det är alltid svårt att bedöma vilken befolkning som mest behöver, eftersom ingen befolkning förtjänar en lyckligare semester än en annan.

Så i år bestämde vi oss för att göra något lite annorlunda och skickade ut nomineringsblanketter till alla Gå Ner I Vikt Snabbt Piller våra samarbetspartners. Jag har denna stora e-postlista som har de flesta fallarbetare, hemlösa samordningskoordinatorer, programkoordinatorer och många andra företrädare som arbetar med organisationer som tjänar individer, ungdomar och familjer i behov och varje gång vi har något unikt och bemyndigande att erbjuda samhället, skickar jag ut en jätte e-postblast.

Vi tänkte, det här är de individer som är på framsidan med dem varje dag och känner till sina situationer och behöver mest. Så vi skickade ut en nomineringsblankett, frågade den här gruppen om de hade familjer som upplever barriärer och har behov av en speciell semester, att nominera ett barn, syskon eller familj.

På vår slut började vi utveckla en speciell händelse för de nominerade barnen och familjerna, kallade Andesevenemanget. Denna händelse kommer att presentera foton med Santa, en levande läsning av Grinch Stole Christmas, (med gästens utseende av Grinch själv), semester konst och hantverk och en fri semester måltid.

För att göra det här verkligen en semesterevenemang att komma ihåg, gick vi med Eureka Rotary, som arbetade med oss ​​för att påbörja en semesterevenemang för ungdomar i nöd i december. Rotarymedlemmar har tagit det på sig för att köpa en present eller en present till varje barn.

Ursprungligen hade vi slated 30 barn, men vi fick över 40 nomineringar, alla som tycktes vara förtjänta av denna typ av händelse i deras liv. Eureka Rotary, som är den storhjärtade gruppen som de är, fortsatte fortfarande upp mot utmaningen och tog på sig ytterligare barn.

Då ja, då en då fick jag några sena nomineringsblanketter. Denna befolkning kan vara svårt att få pappersarbete tillbaka från och, även om vi inte har mer utrymme att transportera barn och familjer, hade jag hjärtat att vända någon bort.

Så två dagar före jul, kommer vi att vara värd en gigantisk semesterfest och fest för över 60 ungdomar i nöd och deras familjer. Jag har fått några människor att donera några extra gåvor, så jag tror att vi är täckta, men som jag alltid gör samhälle, når jag ut till dig om du hade någon extra semesterglädje kvar att ge.

Jag förstår att helgdagarna tappar alla ut så mycket som det är, så jag frågar bara om du har lite extra att köpa en billig leksak eller klädesplagg för en pojke eller tjej i åldrarna 3 till 13 eller till och med några matvaror som bidrar till vår gigantiska måltid, det skulle hjälpa mycket.

Den här gången accepterar vi inte använd, men nya leksaker, kläder eller matvaror kan släppas direkt till mig. Mitt kontor är på baksidan av Eureka Municipal Auditorium på 406 11th St. Det finns dörrar med våra logotyper på och jag är där hela veckan måndag till fredag. Du kan ringa min kontortelefon på 707 441 4240 om du vill ringa för att jag är där eller om du har några frågor, eller om du Gå Ner I Vikt Snabbt Piller bara vill säga hej.