Gearing upp för Holiday Classic

Gearing upp för Holiday Classic

ASHEBORO Den 16: e årliga JV Holiday Classic är den största junior varsity turneringen i USA med 50 lag som deltar i år. Turneringen hålls den 26 december, 27 och 29 på en av fyra platser i Randolph County. Platser är: Randolph Asheboro YMCA, Southwestern Randolph High School, Southwestern Randolph Middle School och Randleman High School.

ASHEBORO Den 16: e årliga JV Holiday Classic är den största junior varsity turneringen i USA med 50 lag som deltar i år. Turneringen hålls den 26 december, 27 Går Man Ner I Vikt och 29 på en av fyra platser i Randolph County. Platser är: Randolph Asheboro YMCA, Southwestern Randolph High School, Southwestern Randolph Middle School och Randleman High School.

Parenteserna är uppdelade på grundval av skolstorlek och talangsnivå som gör att majoriteten av spelen kan vara konkurrenskraftiga. Det kommer att finnas fyra JV-pojkar mästare kronas samt tre JV-tjejmästare i slutet av de tre dagarna.

Turneringen startades 1999 med endast sju lag (fyra pojkar och tre tjejer). Det har fortsatt att vara värd för många lag genom åren. David Cross, marknadschef för Randolph County på Bank of the Carolinas, fungerar som turneringsdirektör tillsammans med Patrick O YMCAs verkställande direktör och Joe Taureck, YMCA-ungdom och vuxensportdirektör. En nyckel till framgången för turneringen är den organisation och planering som går in i evenemanget under året samt det utmärkta jobbet som turneringsarbetarna gör.

‘Att arbeta i turneringen Gå Ner I Vikt Snabbt Piller 12 timmar om dagen i 3 dagar är helt enkelt utmattande’ Cross sa ‘, och vi kunde inte sätta på en händelse av den här storleken utan hjälp.’

Förslag till förbättring av turneringen görs av tränare från år till år, och dessa förbättringar genomförs närhelst det är möjligt. Dessutom har prestige att vinna turneringen också ökat.

‘Under de första åren skulle tränare fråga om det skulle vara tillräckligt med att använda övtröjor eftersom de tittade på det som bara en scrimmage, säger Cross. ‘Nu övar de flesta lagen under semesterperioden för Gå Ner I Vikt Snabbt att göra sig redo för turneringen.’

Turneringsfältet i år kommer att representera 33 skolor från 11 län i Nord-Carolina. Mellan spelare, tränare, cheerleaders och fans, förväntas närvaro vara stark över tre dagars händelse. På grund av storlek och prestige turneringen har händelsen nu en mycket positiv inverkan på Randolphs länsekonomi.

Flera lag måste tillbringa natten medan de är här, och nästan alla lag, liksom deras föräldrar, går ut för att äta efter spel. Zoo och de många keramikbutiker länet har. Lokala ledare och företag inser nu hur viktigt det här är för den lokala ekonomin som har gjort sponsring mycket lättare under de senaste åren.

Förutom den positiva ekonomiska effekten, ökar alla fonder till Randolph Asheboro YMCA-stipendiefonden. Med dessa pengar kan Y fortsätta sin filosofi att inte vända någon bort som medlem på grund av sin brist på betalningsförmåga. YMCA ger en säker fristad för många familjer att träna tillsammans och JV Holiday Classic ger en del av de medel som behövs för stipendier under hela året.

‘Jag vet inte om det är tillfälligt eller inte, men jag har alltid varit inom gångavstånd från YMCA i alla tre städer där jag har bott, säger Cross.’ Jag har en passion för den här organisationen eftersom jag vet hur mycket bra de gör i sina lokalsamhällen. Det är därför jag tycker om att köra denna turnering så mycket. ‘