Ge under säsongen av att ge

Ge under säsongen av att ge

Mellan den ekonomiska nedgången har vildmarkerna i Fort McMurray, och det bittra och splittrande valet i USA, 2016 varit ett svårt år.

Under den här semesterperioden ville undersökaren skona rampljuset på lokalbefolkningen och organisationer som har försökt att se upp för varandra.

Nubbins, en valp utan främre tassar, föddes i oktober från en mamma som fördes in i Edmonton Humane Society shelter under Northern Alberta Rescue Mission.

Valpen lärde sig snabbt gå Går Man Ner I Vikt på sina kortare än normala ben, men frivilliga oroade sig för att han inte skulle antas eftersom han troligtvis skulle behöva mer omsorg än de flesta hundar på grund av hans medicinska tillstånd.

Kayla Spicer, 20, en av frivilligorganisationen Humane Society, bestämde sig för att anta honom själv.

var inte riktigt tänker på att anta honom att börja med eftersom mina föräldrar höll på att säga att de inte ville ha en annan hund. men jag fortsatte tigga. Jag hade vuxit för att älska honom, sa hon.

Spicer sa att hon drogs omedelbart till den förtjusande hunden. Av de sju valparna i sin kull var den mest lugna gruppen och kramade upp till dig, sa hon.

Låt hans brist på tassar stoppa honom och han har en enorm personlighet.

Förra veckan sa en veterinär som undersökte valpbenen att det var svårt att förutse hur stor hunden blir och hur mycket de outvecklade tassarna kommer att Gå Ner I Vikt Snabbt Piller vara ett hinder.

Om han börjar trycka på dem, kan han behöva proteser snarare än förväntat.

Den 7 december presenterade Humane Society bilder av valpen i en statusuppdatering som delades mer än 2000 gånger.

Virtuella älvor hjälper sjuka barn att välja leksaker

Tack vare en ny robot och app har volontärer kunnat hjälpa sjuka barn som bor på sjukhus (främst Stollery) plocka ut leksak från Ronald McDonald House-rummet.

Först använde organisationen appen att ansluta till klassrum och familjer runt om i Gå Ner I Vikt Snabbt världen, men de insåg att de kunde göra mer med verktyget efter att ha använt det för att visa det magiska rummet nästan ett barn i St. Albert.

Under varje sjukhusbesök tar frivilliga appen till så många barn som möjligt och volontärer drar de valda leksakerna från hyllorna och levererar dem till sjukhusen via buss.

Vid julen har de gett ut ca 100 leksaker.

Suzanne Pescod, marknadschef och kommunikationschef för Ronald McDonald House, sa att svaret från barn och föräldrar har varit

kan inte tro att frivilliga och personal kommer in för att göra det möjligt för dem, sa hon.

De hoppas kunna fortsätta det virtuella leksaksprogrammet under det nya året.

Canceröverlevande donerar hennes stickning

Caroline, en ny canceröverlevare, sticker i genomsnitt ett par vantar under sin fritid varje dag. Istället för att sälja vantarna donerar hon dem till välgörenhetsorganisationer, så att de kan sälja dem under sina egna fundraisers. I år donerade hon två gigantiska väskor till julbyråns Carol Sing Along, och intäkterna från deras försäljning kommer att gå till seniorer.

Kirkness skolstudent vandrar hallarna som Santa

Nicole Herreros och hennes elever på Kirkness School ville se till att de tjänade mycket pengar under den senaste baksalget för att hjälpa julbyrån.