Art Reachs Holiday Collection-försäljning börjar i november

Art Reachs Holiday Collection-försäljning börjar i november

programmet på onsdag på Art Reach låter spännande. Utförandet av Chelsea Hart, röststudent vid CMU och Paul Melcher, doktorand i röst och piano på CMU, kommer att omfatta klassiska arier, konstlåtar, moderna teaterval och kompositioner av Liszt och Chopin. Dessa unga artister har riktigt fina röster.

Detta program är gratis och öppet för allmänheten, så ta bara med din lunch och din kärlek till bra musik. Kakor och vatten tillhandahålls med tillstånd av Meijer, Inc., Mt. Behaglig.

Den 28: e årliga Art Reach Auction for the Arts är fredag ​​på CMU-campus i Engineering and Technology-byggnaden. Årets tema Upptäck Art of Treesures vald för att fira vår 30-årsjubileum. Till en kväll med utmärkt mat, bra musik av Retro, en öppen bar och fantastiska saker att bjuda på i levande och tysta auktioner.

Allt du ser har donerats av lokala artister och företag som stöder konsten. Du är säker på att hitta många saker för ditt hem eller som en semestergåva. Vacker konst, en resa till New York eller Disney Land, ett matpaket till områdesrestauranger, snickeri eller rörmokeri för ditt hem, smycken och möbler är bara några av de skatter att välja från.

Galleriet på Broadway har många auktionsartiklar på skärmen nu, så sluta in och se själv. Biljetter är $ 50 per person och kan köpas på Art Reach eller vid dörren kvällen på evenemanget.

Paula Clark Nettletons ‘Divine Light’, ett fotografi av en platta dahlia, valdes från över 30 stycken för att representera Art Reach och vårt konstgemenskap på vår 2011-affischaffisch. Roy Saper, från Saper Galleries, East Lansing, juried the Nettleton är en extremt begåvad konstnär inom många områden, inklusive grafisk design, måleri, fotografi, grafit, penna och bläck samt samtidskonstdockor. Eftersom hon aldrig syftar till att sluta lära sig, hon experimenterar för närvarande med oljemålning. Hon är examen från designskolan i Kendall i illustration och har varit chef för utbildningsmaterialcentret på CMU i över 30 år.

Nettleton målade också ett barns bord och stolar för auktionen. Hon valde att skildra 38 ‘bakgårdscritters’ för att hjälpa barn att känna igen de små djur som besöker sina egna bakgårdar.

Den första Art Reach Auction hölls 28 år sedan. Rollie och Olga Denison var hedersordförandena. I år fortsätter traditionen som Bob och Jeanne Long kommer att behålla den positionen. De blev ombedda att tjäna som hedersstolar på grund av deras intresse och engagemang för konsten och förstå vikten av dem för vår gemenskaps välbefinnande.

Vår Holiday Collection-försäljning börjar officiellt den 11 november Ladies Night Out men nya artiklar kommer varje dag, så sluta ofta. Över 160 Michigan artister deltar i försäljningen i år, så du borde ha det bra att välja de ‘perfekta’ gåvorna till familj och vänner.

Jag har alltid känt att en av de snälliga föremålen är speciella (en brödrostugn är fin, men moster Kathy fick tre av dem förra året). Även om din present är en uppsättning muggar, kommer ingen två att vara exakt lika. kommer att tas emot till 12 november. För mer information om öppettider för försäljning, ring 989 773 3689.

Art Reach vår Wellspring Literary Series kommer att presentera Tracie Brimhall på Nov.

Hennes dikter har dykt upp i Kenyon Review, Slate, Virginia Quarterly Review, New England Review, Missouri Review och någon annanstans. Brimhall var 2008 09 Jay C. och Ruth Halls Poetry Fellow vid Wisconsin Institute for Creative Writing och för närvarande undervisar vid Western Michigan University, där hon är doktorandförbund och Chavez / Parks Fellow.

Musik kommer att tillhandahållas av Jamie Friste, professor av cello hos CMU. Förfriskningar tillhandahålls av Max Emily s. Programmet är gratis och öppet för allmänheten.

En dag med artisterna på Ganiard Elementary School är planerad till 18 november. Lokala konstnärer, dansare och musiker, CMU-konststudenter, MPHS-konststudenter och andra kommer att visa sina olika färdigheter för eleverna och lärarna under hela dagen.

Lerarbete, pastell, karikatyr, tecknad, akvarell, glasmålning, quiltning, tårtadekoration, träarbete och vävning är några av de talanger som kan demonstreras.

Nancy Cantrell och Cindy Smith arbetar hårt på att organisera dagen, jobbar med konstpedagoger, Deb Shepard och True Muszynski på skolan. Dessa artister donerar en dag i sina liv och använder egna varor för att ta med detta program till barnen. Det är verkligen en mycket speciell gåva.