Arresterade i Seminole Heights mord

Arresterade i Seminole Heights mord

TAMPA, Fla. Det var ett tips från en McDonalds som slutligen matade ett helt grannskap de nyheter som de ville höra i två månader att anhållas av en misstänkt seriemördare.

Howell Emanuel Donaldson III, 24, kommer att bli belastad med fyra räkningar av första gradersmord i dödandet av Benjamin Edward Mitchell, Monica Caridad Hoffa, Anthony Naiboa och Ronald Felton i Southeast Seminole Heights.

Donaldson togs i förvar i tisdag eftermiddag på restaurangen på 13th Avenue i Ybor City efter att en annan anställd sa att han överlämnade en pistol till en chef, som sedan nådde ut till en officer som redan var i byggnaden.

Spekulation av en arrestering i morden sprids snabbt. En folkmassa samlades på parkeringsplatsen. Polischefen Brian Dugan gav en presskonferens för att kväva all upphetsning av en arrestering samtidigt som han uttryckte försiktig optimism.

Timmar senare validerades hans känslor.

‘När jag tror att jag upptäckte att det var en pistol, och när vi tittade på hans beskrivning var det lite mer än vad vi verkligen hade’, sa han. ‘Det kände bara rätt. Jag hade en känsla av att vi skulle ta en paus.’

Utredare bestämmer fortfarande Donaldsons anslutning till grannskapet, sade Dugan, som inte utarbetade om han erkände dödarna.

‘Vi’ är inte säkra på varför han var i det här området ‘, säger Dugan.’ Vi är inte medvetna om vad hans band är och vi vet inte vad hans motiv är. Men det finns mycket mer att gå. ‘

Tampa borgmästare Bob Buckhorn beskrev mord och efterföljande utredning som en strid mellan gott och ont.

‘Tja ikväll, godhet har vunnit,’ sa han. ‘Ikväll, i striden mellan mörkret och ljuset, har ljuset vunnit.’

Buckhorn tillade att tisdagens arrestering inte är slutet.

‘Ikväll är början på när rättvisa kommer att tjäna,’ sade han.

Ansträngningen syftade till att tända varje hem med julljus och lite semester jubel.

‘Vi har ett mål att ha varje hus i vårt grannskap upplyst för att ge ett positivt ljus till vårt grannskap, säger organiseraren Courtney Bumgarnar.

Evenemanget syftade också till att bygga grannskapsunionen under en tid av osäkerhet.

Från rädsla för motståndskraft, sedan tillbaka till rädsla och nu lösa, var invånarna på kanten, eftersom en sträng av dödsfall resulterade i oönskad nationell uppmärksamhet för grannskapet.

Vid ett tillfälle gick Tampa-officerare och FBI-agenter i full taktiskt redskap dörr till dörr och frågade invånarna att vidta säkerhetsåtgärder.

Patrol officerare och statliga soldater var en regelbunden syn i hela grannskapet.

Gatljusen löstes, gränder rengjordes och häckar klipptes.

Företagen fruktade den inverkan en stadsdel mördare skulle ha på sina bottenlinjer.

Invånarna undrade: Vem kommer att bli nästa offer?

Allt detta i ett område som våra rapporterande partners på Tampa Bay Times kallade platsen för heta restauranger, barer 2015.

Nu 51 dagar efter det första dödandet kan Seminole Heights-familjer nu få en god natts sömn, sade Dugan.

‘Det verkliga målet är att Seminole Heights ska kunna få en god natts sömn’, sa han på presskonferensen på sen kväll. ‘Det har varit 51 dagar att de har terroriserats i deras grannskap och det handlar om låta dessa familjer veta att vi ‘kommer att föra denna person till rätta och låta detta grannskap få vila och förhoppningsvis försöka sätta sina liv tillbaka tillsammans’.