Armén strävar efter att stoppa semester shenanigan

Armén strävar efter att stoppa semester shenanigan

Av Russ BynumThe Associated Press

SAVANNAH, Ga. Armén vill stoppa en favorit St. Patrick’s Day Shenanigan i Savannah som i flera årtionden har lämnat marscherade soldater med kinder som smutsas i ljusrött läppstift.

Ungefär 200 soldater från närliggande Fort Stewart planerar att delta i mars 17 parad, som arrangörer säger kan dra 500 000 eller mer revelers till Georgiens äldsta stad. Savannahs irländska invandrare och deras ättlingar har marscherat på St Patrick’s Day sedan 1824. Den sprawling firandet är nu en av sydens största gatafester efter Mardi Gras.

När paraden springer runt Savannahs skuggade fyrkantar, slår kvinnor i mängden traditionellt på röda läppstift som de väntar på att de uniformerade trupperna kommer att närma sig i formgivning bland kilt som bär rörband och floats dras av shamrockdekorerade pickupbilar. gatan att plantera röriga pussar på soldaternas ansikten.

Men Fort Stewart commanders och arrangörer av Savannah-paraden vill att soldaten smoochar att sluta. Paradeadjutanter som läggs ut längs rutten blir uppmanade att hjälpa till att vända tillbaka som skulle vara kyssande banditer.

‘De måste se ut som soldater när de marscherar, de måste se professionella’, säger spokesman Fort Stewart Kevin Larson på torsdagen. ‘Det är svårt att se professionellt som en soldat med röd läppstift på dina kinder. Röd läppstift är inte en del av uniformet. ‘

Kyssa trupperna, irländare eller inte, har varit en St Patrick’s Day tidsfördriv i Savannah i minst 40 år.

Brian Counihan, ordförande i Savannah parade s organisationskommitté, sa att han påminde om att se det när han marscherade i paraden på 1970-talet som en tonerkadett från Benedictine Military School.

‘Det var sporadiskt, några av dina flickvänner och dina mammor skulle sluta,’ sade Counihan. ‘Under de senaste sex eller åtta åren kommer det till en punkt där militären nästan stannat.’ Det är en rolig sak, men den har blivit oskadad. ‘

Counihan, en ställföreträdande befälhavare för den lokala sheriffens avdelning, sade att ha slumpmässiga åskådare till det rörliga paradetet ger upphov till säkerhets- och säkerhetshänsyn. Arrangörer vill också undvika uppträdande av sexuell oegentlighet vid en tidpunkt då MeToo-rörelsen har ökat medvetenheten.

‘Folk kan ta det på fel sätt,’ sade Counihan. ‘Någon kunde springa upp och ta tag i en individ och det kan betraktas som sexuella trakasserier om det är gjort felaktigt.’

Det är inte ovanligt för arrangörerna att göra tweaks till paraden för att främja säkerheten. Kasta pärlor och godis från flottörer var förbjudna för länge sedan i Savannah. Polisen för några år sedan lade barrikader längs delar av vägen för att hålla åskådare ute på gatorna.

Armén och paradeutskottet söker inte påföljder för paradevaktare som glider igenom och landar en olaglig kyss.

‘Vi kan inte styra andras beteende’, sa Larson. ‘Vi’ ber dem bara att polisera själva och göra rätt av våra soldater. ‘