Arkansas slutar Robert E

Arkansas slutar Robert E

Av Andrew DeMillo, Associated Press

LITTLE ROCK, Ark. Arkansas ‘guvernör undertecknade lagstiftning tisdag slutar statens övertagande av Confederate Gen. Robert E. Lee på samma semester som dödad civilrättslig ledare Martin Luther King Jr., vilket lämnar endast två stater kvar som ära de två män på samma dag.

Republikanska regeringen Asa Hutchinson stod för räkningen, som också utökar det som lärs i skolor om medborgerliga rättigheter och inbördeskriget och säger att det skulle förena staten och förbättra sin image. Hans underskrift kommer två år efter att liknande ansträngningar misslyckades upprepade gånger före en lagstiftningspanel, med kritiker som säger att den beklagar statens konfedererade arv.

‘Jag förväntade mig att denna debatt skulle dela oss, men i stället under debatten lyssnade vi på varandra och samtalet tog oss ihop’, sade Hutchinson innan han undertecknade åtgärden i lag. ‘Det här är en utbildningsräkning där diskussionen utbildade var och en av oss, och vi lärde oss att historien behöver ses inte bara från vår egen lins utan genom andras ögon och upplevelser.’

Här är några detaljer om den nya lagen och bakgrunden om den ursprungliga dubbla semestern:

Den nya lagen kommer att ta bort Lee från statsferien som hedrar kung på den tredje måndagen i januari. Inbördeskrigets generalsekreterare kommer istället att hedras med en minnesdag, inte en statsferie, den andra lördagen i oktober som kommer att märkas med en gubernatorisk proklamation.

Lagen kräver också att Arkansas Department of Education utökar vad som lärs i klassrum om inbördeskriget och medborgerliga rättigheter, inklusive mer av betoning på medborgerliga ledare som kung, liksom mer om civilt och militärt ledarskap under det civila Krig.

Hur länge har ARKANSAS HITT DAGLIGT FERIE?

Både Lee och kung föddes i januari. Arkansas har haft en helgdag till ära av Lee sedan 1947 och en för kungen sedan 1983.

Från och med 1983 krävde statliga myndigheter arbetstagare att välja om de ville avgöra vilken semester de ville ha av: Kungens födelsedag den 15 januari, Lee födelsedag den 19 januari eller medarbetarens födelsedag. Två år Senare valde lagstiftaren att kombinera semester.

En ansträngning att ta bort Lee från semestern var ansträngt 2015 av sociala medier inlägg som visar meddelandena på statliga byggnader om den dubbla semestern, men lagstiftningen upprepade gånger misslyckades före en huskommitté.

Hutchinson meddelade att han skulle driva ett slut på den dubbla semestern och senare gjorde det till en del av hans lagstiftningspaket för årets session. Han tog till och med det ovanliga steget att bevisa direkt framför senat- och huskommittéerna till förmån för av lagstiftningen.

Bestämmelsen om medborgerliga rättigheter och inbördeskrigets historia bidrog även till att försäkra sig om att åtgärden skulle gå före kammaren och senatutbildningsutskotten, i stället för kammarstatliga myndigheter och regeringskommitténs utskott där det misslyckades för två år sedan.

VAD ÄR ARGUMENTET FÖR ATT SLUTA DUBBELT FESTIVAL?

Motståndare till den dubbla semestern, inklusive Arkansas NAACP och statens lagstiftande Black Caucus, sade att hedra kungen samma dag som en ikon för federationen var splittrande.

De sa att det var en påminnelse om slaveriets horror för Arkansas ‘afroamerikanska invånare. Hutchinson har också sagt samma dag som semester tvingade ett’ falskt val ‘mellan de två männen och skadade Arkansas’ -bilden.

VAD VAR ARGUMENTET FÖR ATT HÅLLA DET?

Supporters av den dubbla semestern har ifrågasatt behovet av att ta bort Lee, jämföra det med att avlägsna konfedererade monument.

Tjänstemän med statens Sons of Confederate Veterans division hävdade att att fira de båda männen samma dag hedrar all statens historia. De sade också att märka Lee med en minnesdag snarare än en statlig semester, berömmer Arkansas ‘Confederate Heritage.

Vad betyder det för andra länder?

Alabama och Mississippi är nu de enda staterna som har gemensamma Lee King stats helgdagar. Det är oklart om Arkansas ‘flyttar kommer att öka insatserna för att avsluta de dubbla helgdagarna i de staterna.

Ett förslag pågår i Alabama Legislature att avsluta statens gemensamma helgdag i januari och flytta firandet av Lee s födelsedag till Confederate Memorial Day, som Alabama firar som en statsferie i april. Åtgärden har ännu inte klarat en lagstiftningskommitté.