Arkansas Game Fish Commission godkänner förändringar i jakt

Arkansas Game Fish Commission godkänner förändringar i jakt

LITTLE ROCK, Ark. (News release) Kommissionärerna godkände jaktföreskrifterna för 2017 18 jaktstäder, inklusive säsongdatum för alla spel, inklusive 2017 18 vattenfågelsäsongen och 2018 kalkonäsong vid dagens möte i AGFCs huvudkontor i Little Rock.

Öppningsdagarna av 2017 18 Arkansas deer säsongen är:

Ändringarna föreslogs vid mötet i mars, och offentliga undersökningar genomfördes under de senaste två månaderna. Kommissionärerna informerades om resultaten av dessa undersökningar under onsdagsmöte.

förslag hade en majoritet av stöd, säger Steven Fowler, biträdande chef för AGFC Wildlife Management Division. var ganska hög motstånd mot en förändring av reglering, som inte kunde bära två vapen under den moderna vapenskytten, bara hjortjakt.

hade många människor oroade för att vi försökte begränsa deras förmåga att bära en dold skjutvapen om de hade ett doldt bära tillstånd, sa Carner. vann påverkas av denna förordning.

Carner säger att ett annat argument som hördes var att folk ville bära ett vapen för att skjuta slöden utan hjärtan och också bära en båge för att följa reglerna för Arkansas-bågskyttehjortjakt om en buck kom fram under deras jakt.

andan av dessa tillagda dagar med modern vapensäsong är att skörda och hjälpa till att balansera hjortbesättningen, sade Carner. de vill buga, jag uppmuntrar dem att göra det. Om de vill delta i den antlerlessa jakten, det är också bra. Vi ber bara folk att välja vilken man de ska göra den morgonen och bära den ena eller den andra. Detta kommer efter prov från sista säsongen visade sig vara ett positivt fall inom 10 mil från länslinjen. Enligt reglerna för CWD-förvaltningszonen får endast rengjorda, utbenade kött- och tarmköttsprodukter från rådjur inom CWD-zonen tas utanför zonen. Tilläggs utfodring av vilda djur kan också inte utföras utanför beteshjort för jakt från 1 september 31 december.

Kommissionärerna hörde också den första officiella läsningen av föreslagna ändringar av Arkansas Nonresident Waterfowl Wildlife Management Area Permit. Om det passeras, skulle det årliga vattenföljs WMA-tillståndet elimineras, vilket innebär att endast 5 dagars tillstånd är tillgängliga för utlänningar att jaga vattenfåglar på AGFC WMA. Dessa tillstånd skulle vara specifika för ett enda WMA, och endast sex tillstånd skulle tillåtas per jägare varje säsong. Priset för det nya 5-dagars tillståndet ökar också till $ 30,50 om de föreslagna ändringarna godkänns vid kommissionens planerade möte i Jonesboro den 15 juni.