ARIEL erbjuder två semestertraditioner

ARIEL erbjuder två semestertraditioner

Monterey >> Lägg till en redan robust skiffer av juloffer, lyssningsplatsen, läsarnas teater återvänder i helgen med juveler, medan ARIEL Theatrical ger Charlie Brown scenen för första gången.

Jewels, Readers Theatre årlig presentation av semestervignetter, ger en blandning av nya och gamla på söndagen den 7 december. Programmet innehåller debut av Parochial Church Tea och Annual Entertainment, en humoristisk bit om en byparty från boken med Rosie , och återkomsten av Magi-gåvan efter tre års frånvaro.

Neva Hahns återvänder till teatern för fruktkaka, i vilken en kock måste sippa sig igenom ett recept som kräver whisky. Du kan föreställa dig hur det går. (blir bara väldigt komplicerat, säger regissören Linda Hancock.)

Programmet innehåller också 12 tacknoteringar av jul och barnjul i Wales av Dylan Thomas.

Teatern har haft en mått av framgång i sina sju år, så mycket att parkering har blivit ett problem på Monterey Museum of Art La Mirada, där teatern håller sina skådespelar och avläsningar. För juveler flyttar teatern till huvudmuseet på 559 Pacific St. i Monterey.

har donerat utrymmet, så vi klagar aldrig, sade Hancock.

En Readers Theatre-upplevelse är en annan.

en välövrad läsning, sade Hancock. publiken ser det som att titta på en radioprogram. Vi använder minsta rekvisita och några kostymstycken för att berätta berättelsen. Jewels cast inkluderar Philip Pearce, Susan Keenan, Pat Horsley, Michael Robbins, Kalyn Shubnell och Robert Coulter. 7 och 14 december. Biljetter kommer med kostnaden för antagning, gratis för museumsmedlemmar och $ 10 för andra.

Charlie Brown Christmas Peanuts främre man och hans ledsna lilla julgran har blivit en tv-tradition sedan Charlie Brown Christmas först sände på CBS 1965. I år har musikalen för första gången släppts för live-teaterföreställning, och ARIEL tog det rakt upp.