Arbetsterapeutens NHS-karriär inspirerades av sin mormor

Arbetsterapeutens NHS-karriär inspirerades av sin mormor

Hon säger att hon ‘absolut älskar’ sitt jobb och den sort det ger, vilket inkluderar allt från att stödja patienter för att engagera sig i meningsfulla aktiviteter på avdelningen för att förbereda dem för ansvarsfrihet genom att bedöma sina självständiga levnadsförmåga, som matlagning, självomsorg och ekonomisk förvaltning .

‘Jag ville ursprungligen gå in i undervisningen men ändrade mig när jag såg hur en ergoter arbetade med min mormor när hon blev sjuk,’ sa Debs, som bor precis utanför Norwich.

‘De gjorde det möjligt för henne att engagera sig i vardagliga aktiviteter samtidigt som hon främja hennes självständighet, och jag gillade verkligen hur de stöttade henne att göra sitt bästa.

‘Jag blev kär i mental hälsa och hur komplicerat och givande det var under en utbildning under min träning. Jag njöt verkligen av den djupvård jag kunde ge och bestämde att mental hälsa var det område jag skulle vilja specialisera mig på .

‘Jag känner mig mycket lycklig och älskar absolut mitt jobb det är verkligen givande,’ sa hon.

‘Det innebär mycket variation eftersom vi strävar efter att ta hand om hela personen och deras övergripande välbefinnande.

‘Det kan innebära att man förbereder människor för ansvarsfrihet genom att hitta samhällsresurser som de vill delta i eller titta på stödda levande eller personliga assistenter som kan hjälpa dem. Jag kan behöva beställa utrustning som gripskenor så att personen kan stanna kvar eget hem. Jag gör också mycket arbete för att främja självhjälpsteknik och uppmuntra människor att utveckla egna metoder för att hantera sin egen mentala hälsa i syfte att göra livet enklare. ‘